#Zang #Workshop

De Lage Landen Zangsessie

DE LAGE LANDEN ZANGSESSIES: in groepsverband meezingen met Nederlandstalige klassiekers, voor nieuwkomers, mensen met een migratieachtergrond en alle overige anderstaligen in de ruime Vlaamse Rand.

 

contacteer ons voor alle info en boekingen

"Muziek is ontegensprekelijk de meest universele en begrepen taal ter wereld."

We willen een cultuureducatief project opstarten voor nieuwkomers, mensen met een migratieachtergrond en alle overige anderstaligen in de ruime Vlaamse Rand rond Brussel. We willen over generaties en sociale lagen heen, de integratie van verschillende etnisch-culturele, sociaal kwetsbare groepen en overige anderstaligen in onze Vlaamse maatschappij bevorderen. Met de Lage Landen Zangsessies bieden we op locatie in de ruime Vlaamse Rand laagdrempelige zangsessies aan: samen met professionele live-muzikanten meezingen met Nederlandstalige klassiekers om de Nederlandse taal in groepsverband te oefenen in een niet-schoolse, muzikale, creatieve context. Voor dit project werken we samen met lokale Culturele Centra, het AgII, het CBE en het KISP, de gemeentebesturen en verschillende vzw's rond integratie en inburgering.

Muziek is ontegensprekelijk de meest universele en begrepen taal ter wereld. Ze overschrijdt letterlijk en figuurlijk grenzen. Muziek is een emotionele taal die wars van religieuze, politieke of andere levensbeschouwelijke opinies tot ieders hart en verbeelding spreekt. De menselijk stem is bij uitstek het meest natuurlijke instrument waar we met zijn allen over beschikken en die stem willen wij luid en duidelijk laten horen middels onze Lage Landen Zangsessies (LLZS) De deelnemers (volwassenen) worden uitgenodigd om zich muzikaal te uiten, hun stem te laten horen en zich op speelse creatieve wijze uit te drukken in de Nederlandse taal aan de hand van Vlaamse en Nederlandse klassiekers. Wij willen ons doelpubliek op een laagdrempelige, plezierige en creatieve manier in groepsverband kennis laten maken met het Nederlandstalige lied en bij uitbreiding met een wezenlijk deel van onze Vlaamse identiteit. Hieruit leren ze. De deelnemers ontwikkelen hun kennis van de Nederlandse taal op informele, niet-klassikale wijze: speels, ludiek, hartverwarmend en verbindend. Kennismaken met het Nederlands (en de Vlaamse cultuur) in een andere, niet-schoolse context. We boren het muzikaal en artistiek potentiëel van de deelnemers aan en geven hen tegelijkertijd ook een stuk van onze Vlaamse identiteit mee.

Wij willen in samenwerking met de reguliere taaleducatieve organisaties een aanvullende methode aanreiken om op een expressieve, creatieve, participerende manier ons doelpubliek kennis te laten maken met de rijkdom van de Nederlandse taal en cultuur. Wij als organisator gaan op verplaatsing en richten ons hierbij op de ruime Vlaamse rand rond Brussel, wij brengen ons project naar ons doelpubliek. Bvb Cc’s (Bolwerk Vilvoorde, De Ploter Ternat, Cc Asse, GC Warande Liedekerke). Onze doelgroep : anderstaligen, nieuwkomers in onze samenleving, mensen met een migratieachtergrond. Onze partners zijn de gemeentelijke overheden, CC's, vzw's als De Rand en 1001 Schakels, Centrum voor Volwassenenonderwijs KISP (voorheen CVO), Centrum voor basiseducatie (CBE) Agentschap Integratie en Inburgering (AgII)

 

 

Start

Zijn piano’s en gitaren voor jou nog grotendeels een muziekmysterie? Start dan met onze beginnerslessen. Door te spelen en je vooral te amuseren, kraak je snel elke valse noot.