Jean-Louis Daulne

Ik wil graag staan voor diversiteit, ik hou van het eclectische in deze wereld. Ik ben een persoon met vele facetten: wit en zwart, een artiest in hart en ziel, zang en muziek, schrijven poëzie, schilderen, tekenen, cinema … ik sta open voor uiteenlopende meningen en discussies.

“Laat je vocale potentieel niet inslapen!”

Over Jean-Louis

  • Wat betekent muziek voor jou?

Muziek is een reden om te leven. Het maakt deel uit van de fundamenten van de mens en is een manier om zich uit te drukken zoals ook spraak en stilte dat is. Iedereen zou een instrument moeten bespelen dat past bij zijn intrinsieke persoonlijkheid. Dat brengt je in harmonie met jezelf.

  • Muzikale helden?

Door mijn gemengd bloed heb ik diverse invloeden. Ik ben veelzijdig en hou van muziek die me raakt. Het is daarom bijna onmogelijk om één muzikale held in het bijzonder uit te kiezen. Ik luister even graag naar Al Jarreau als Sting; Pink Floyd of Seal; Coldplay of Profofiev, Stromae of naar jou … als het me maar raakt.

  • Bij welke groepen speel je/heb je gespeeld, of met welke groepen/artiesten heb je ooit al muzikaal samengewerkt?

Ik heb vijf solo-albums gemaakt voor labels zoals EMI, Sowarex, Indisc ... Ik heb verder ook samengewerkt met verschillende artiesten Zap Mama, BJ Scott, Native, Maurane, Axelle Red, Clouseau, Toots Thielemans, Zornik, Manu Dibango, Papa Wemba, Sandra Kim, Jo Lemaire, Philippe la Fontaine, David Linx, Vocal Sampling, Johan Verminnen, Nilda Fernandez, Michel Fugain, Adamo, Mich Van Hautem, Charles Trenet, Burnin Ash, Alain Vande Putte (Studio 100), Charles Loos, Franco Dragone …

  • Wat wil je je leerlingen bijbrengen? Wat is voor jou belangrijk in jouw lessen?

Ik wil dat m’n leerlingen op zoek gaan naar hun muzikale persoonlijkheid zonder aan “copy/paste” te doen, wat spijtig genoeg wel bij vele zangers het geval is. Een eigen stem en persoonlijkheid hebben is belangrijk, dat is wat in je kunst naar voor moet komen en waar je naar op zoek gaat. Het is niet voor niets dat de stemafdruk meer betrouwbaar is dan de vingerafdruk.

  • Welke instrumenten kan je bespelen?

Piano, percussies, drum, Afrikaanse instrumenten, hang, mondharmonica en bodypercussies.

 

 

Nog meer over Jean-Louis

Als je Frans spreekt, kunnen de lessen in het Frans gegeven worden!
Si vous connaissez le français, le cours sera prodigué en français pour plus de facilité.