Leonard Steigerwald

Naar muziek luisteren is een ervaring waarmee iedereen ter wereld zich kan identificeren. Daardoor is het misschien wel de enige taal die universeel te begrijpen is en dingen kan uitdrukken waarvoor geen woorden bestaan. Het is mijn zorg om mijn studenten te helpen bij het ontwikkelen van hun toegang tot deze taal en hen te leren deze taal beter te begrijpen en zich op hun eigen manier uit te drukken.

“Where words fail, music speaks.”
Hans Christian Andersen

Over Leonard

  • Muzikale helden?

Brad Mehldau, Keith Jarrett, Glenn Gould, J.S. Bach, John Coltrane, Miles Davis, Radiohead, Pink Floyd, The Beatles om er maar een paar te noemen.

  • Welke instrumenten kan je bespelen?

Piano/Synthesizers, Drums en een beetje Contrabas.

  • Genre

Muzikaal gezien liggen jazz en geïmproviseerde muziek me het meest na aan het hart. In deze muziek heeft iedere musicus de gelegenheid om op zijn of haar eigen manier bij te dragen aan het muzikale gesprek, wat steeds weer spannende en verrassende momenten oplevert. Ik heb ook een grote fascinatie voor klassieke muziek. De orgelwerken van J.S. Bach, om maar één voorbeeld te noemen, zijn voor mij een monumentale bijdrage tot de muziekgeschiedenis.
Als tiener luisterde ik naar veel rockmuziek en vond mijn weg naar artiesten als Pink Floyd, Jimi Hendrix, Led Zeppelin, wier muziek mij vandaag nog steeds begeleidt.
Met deze achtergrond sta ik in principe open voor alle muziekstijlen, en oriënteer ik me in de lessen op de stukken of stijlen die mijn leerlingen inspireren. 
Ik ben beschikbaar om met een leerling de eerste stappen op het instrument te zetten, om favoriete stukken te ontdekken en te oefenen, om lessen in muziektheorie of gehoortraining te geven of om iemand voor te bereiden op het toelatingsexamen voor het conservatorium. 

meer over Leonard

Leonard spreekt Frans, Engels en Duits en begrijpt Nederlands.