Maxime Aerts

Wat ik graag doe in mijn lessen is de leerlingen nummers laten kiezen die ze zelf heel graag horen en die vervolgens dan laten leren met de verschillende gitaar technieken die van toepassing komen; doorheen die hele proces probeer ik de leerling te begeleiden.

“Sometimes you want to give up the guitar, you’ll hate the guitar. But if you stick with it, you’re gonna be rewarded.”
Jimi Hendrix

Over Maxime

Ik ben Maxime. Ik ben 22 jaar oud en ik speel ondertussen al de helft van mijn leven gitaar en voor mij betekent muziek zeer veel. Ik wordt er rustig van en ik wordt heeel gelukkig als ik voor mensen kan spelen daarbij vindt ik het ook zeer leuk om kennis te delen. Wat ik graag doe in mijn lessen is de leerlingen nummers laten kiezen die ze zelf heel graag horen en die vervolgens dan laten leren met de verschillende gitaar technieken die van toepassing komen, doorheen die hele proces probeer ik de leerling te begeleiden. Voor mij is het wel heel belangrijk dat ze vanaf de start een goeie techniek leren omdat ik weet uit ervaring dat dit later zou kunnen helpen met andere songs. Verder probeer ik ook de leerlingen kennis te laten maken met de mogelijke sounds/ klanken dat in de nummers voorkomen. Die kunnen we dan als dat mogelijk is toepassen in de les. 

  • Favoriete artiesten?

AC/DC zal altijd één van mijn favoriete artiesten blijven maar over het algemeen ben ik redelijk open-minded op vlak van favoriete artiesten of muziek. Als het goed grooved en het klinkt goed dan zal ik al snel mee zijn met de muziek. Op vlak van luisteren ben ik denk ik wel vooral iemand van de oude garde. Nile Rodgers, Jimi Hendrix, Joe Bonamassa, U2, SRV, Gary Moore, BB-King, Muddy Waters, Eric Clapton, Beatles,…. Ga zo maar voort. Mijn allerleerste concert ooit was direct ook mijn beste, dit was AC/DC en ik kan gewoon niet beschrijven hoe goed dit was, ONGELOOFLIJK !!! Again an all time favorite.

  • Genre?

Mijn favoriete genres zijn: Blues/ rock, funk, pop en af en toe wel eens iets van metal maar eigenlijk sta ik echt voor alles open.